senaste nytt

På Nystedts i Skövde fortsätter man att utveckla och stärka upp verkstaden. Nu är  installationen av en ny travers färdig.

”Vi kan lyfta tyngre och vi kan ta oss an större jobb. Denna investeringen hoppas vi kommer våra kunder väl till pass. Vi har en modern maskinpark och då måste vi ha rätt förutsättningar runt omkring maskinerna.” säger Björn Nystedt, ägare av företaget.

För några månader sedan var även installationen av en bäddfräs från Soraluce klar. Den klarar detaljer upp till 8,5 m och ses som ett riktigt bra komplement till den större bäddfräsen som tar 10,5m i x-led.

”Vi har siktet inställt på att vara med i topp 10 i Sverige inom vår nich, då gäller det att hänga med! Vi är med i matchen och vilar aldrig.” avslutar Björn.

 

Nystedts är en komplett tillverkare av svetsade konstruktioner och maskinbearbetade detaljer inom arborrning, fräsning, svarvning samt målning. Vi är specialister på legotillverkning i korta och medellånga serier. Efter flera decennier i verkstadsbranschen har vi både erfarenhet av – och stor kunskap om – hur man optimerar såväl konstruktion som produktion. Med kompetenta och kreativa medarbetare, lokaler som omfattar 2200 m2 verkstadsyta med rejäl lyftutrustning och en modern maskinpark står vi starka inför framtiden.

Kompetenser & Material

Vi utför kvalificerande svetsningsarbeten och bearbetar i svartmaterial, aluminium och rostfritt. Exempel på andra material som vi bearbetar är hardox, gjutjärn, lagermetall och brons. Företaget har CNC-styrda svarvar som klarar längder upp till 3000 mm och CNC-styrda fräsar som klarar längder upp till 10 500 mm. Med svetsningen och vår moderna maskinpark för skärande bearbetning under samma tak har vi kapacitet att klara de mest skiftande uppdrag.

0500 – 48 60 55

www.nystedts.se